Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف قرص های کاهنده کلسترول (استاتین‌ها) می‌تواند احتمال مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را تا ۱۲ درصد کاهش دهد.

به گزارش برنا؛ نتایج مجموعه‌ای از مطالعات از آغاز همه گیری کرونا نشان داده است که مصرف قرص‌های کاهنده کلسترول (استاتین ها) می‌تواند به مبارزه با ویروس کووید-۱۹ کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون محققان بیشتری با نتایج این آزمایشات هم عقیده هستند و اعلام می‌کنند که این دارو‌های ارزان قیمت می‌توانند به عنوان پیشگیری کننده از ابتلا به کووید عمل کنند.

کارشناسان مستقل می‌گویند، این مطالعه «سرنخ‌های حمایتی» ارائه می‌دهد مبنی بر اینکه استاتین‌ها می‌توانند به بیماران مبتلا کمک کنند، اما هنوز هیچ مدرکی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.

محققان سوئدی در این مطالعه بزرگترین تجزیه و تحلیل را در زمینه استاتین‌ها و پتانسیل ضد کوویدی آن‌ها انجام داده و داده‌های سلامتی یک میلیون نفر را ردیابی کردند.

استاتین‌ها یکی از رایج‌ترین دارو‌های تجویز شده در انگلیس هستند که در حال حاضر برای حدود ۷.۵ میلیون انگلیسی تجویز شده است. ارقام نشان می‌دهد که حدود ۴۰ میلیون نفر در آمریکا نیز از این دارو‌ها استفاده می‌کنند.

استاتین‌ها قرص‌هایی هستند که کلسترول بد خون را کاهش می‌دهند؛ پزشکان می‌گویند کلسترول بد در خون می‌تواند به سفت و باریک شدن شریان‌ها منجر شود که علت اصلی حملات قلبی و مغزی است.

اما مصرف این دارو‌ها در گذشته بحث برانگیز بود. برخی، آن‌ها را به عنوان داروی پیشگیرانه تجویز می‌کنند و برخی می‌گویند عوارض جانبی مصرف این دارو‌ها بیش از فواید مصرف آن‌ها است.

اکنون محققان موسسه کارولینسکا در سوئد که این مطالعه جدید را انجام داده اند، معتقدند که تأثیر استاتین‌ها بر کووید ممکن است به نحوه عملکرد آن‌ها بستگی داشته باشد.

آن‌ها می‌گویند: فواید کاهش دهنده سطوح کلسترول بد (LDL) به واسطه مصرف قرص‌های استاتین به بیماران مبتلا به کووید کمک می‌کند، زیرا LDL خود باعث بروز التهاب می‌شود و در نتیجه کاهش LDL به این بیماران کرونایی کمک می‌کند تا از علائم التهابی ویروس کووید-۱۹ جان سالم به در برند.

محققان در این مطالعه داده‌های پزشکی ۹۶۳ هزار و ۸۷۶ سوئدی بالای ۴۵ سال را که در فاصله زمانی میان ماه‌های مارس و نوامبر سال گذشته جمع آوری شده بود، استفاده کردند. این داده‌ها شامل علت مرگ، مانند کووید و نیز این موضوع می‌شد که آیا برای آن‌ها استاتین تجویز شده بود یا خیر. از میان این شرکت کنندگان، ۱۶۹ هزار و ۶۴۲ نفر داروی استاتین مصرف کردند که تقریباً ۱۷ درصد از کل آن‌ها را شامل می‌شدند.

در پایان مطالعه، ۲ هزار و ۵۴۵ نفر بر اثر ابتلا به کووید جان خود را از دست دادند که ۷۶۵ نفر آن‌ها از مصرف کننده‌های استاتین و هزار و ۷۸۰ نفر از افرادی بودند که دارو‌های استاتین مصرف نمی‌کردند.

نتیجه این تجزیه و تحلیل نشان داد که استاتین‌ها تاثیر متوسطی در کاهش مرگ و میر ناشی از کووید داشتند به طوری که میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را ۱۲ درصد کاهش دادند.

«ریتا برگویست»، یکی از محققان این مطالعه گفت: نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد که درمان با استاتین می‌تواند تأثیر پیشگیرانه متوسطی بر مرگ و میر ناشی از کووید داشته باشد. دست کم نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که ادامه استفاده از استاتین‌ها در طول همه گیری هیچ ضرری ندارد.

ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذرماه ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

جهش‌های ویروس کرونا در انگلیس، برزیل، هند و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

مشروح این مطالعه در مجله PLOS Medicine منتشر شده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ویروس انگلیس سوئد مرگ درمان چین جهان کرونا استاتین مرگ و میر ناشی نشان می دهد دارو ها استاتین ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۸۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن